Η ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ WAREHOUSE ΣΤΟ BLUE ROOTS ΣΤΗ ΣΑΜΟ

Η ομάδα του Warehouse βρέθηκε τον Αύγουστο στο Blue Roots στη Σάμο για μία πολύ ενδιαφέρουσα συνεργασία.

Σ’ αυτό το ξεχωριστό παντοπωλείο/καφεκοπτείο στην πλατεία Πυθαγόρα επιμεληθήκαμε τη λίστα καφέ και χυμών και παράλληλα, εκπαιδεύσαμε τα μέλη του προσωπικού του καταστήματος για να προσφέρουν το καλύτερο δυνατό service στους επισκέπτες του χώρου.
Στο Blue Roots ασχοληθήκαμε με τη συμβουλευτική επιμέλεια για τη δημιουργία πόστων καφέ και ήμασταν υπεύθυνοι για την επιλογή και προμήθεια speciality καφέδων από την εταιρεία Wisecup Coffee Roasters.
Ήταν μεγάλη μας χαρά που είχαμε την ευκαιρία να συνεργαστούμε με ανθρώπους που έχουν όραμα και φροντίζουν να αναδεικνύουν καθημερινά και με τον καλύτερο τρόπο όλα τα παραδοσιακά προϊόντα του καταστήματος, που προέρχονται από Έλληνες παραγωγούς.

Περισσοτερα

ΤΟ WAREHOUSE ΣΤΟ ΜΑΡΗΛΙΟΝ ΤΗΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Η ομάδα του Warehouse συνεργάστηκε με το προσωπικό του Μαρήλιον, το οποίο βρίσκεται στον Μικρό Γιαλό της Λευκάδας, αναδιαμορφώνοντας ριζικά για τη σεζόν αυτό το εστιατόριο-beach bar.

Δημιουργήσαμε νέες κάρτες καφέ, φαγητού, ποτού και κρασιού που πλαισίωσαν τους καταλόγους φαγητού του εστιατορίου με τις πειραγμένες παραδοσιακές συνταγές και τα ιδιαίτερα πιάτα, ενώ ασχοληθήκαμε και με τη συνταγολόγηση, τιμολόγηση και κοστολόγηση των προϊόντων του καταστήματος.
Αναδιαμορφώσαμε πολλές από τις βασικές λειτουργίες του εστιατορίου, ώστε να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, που θα άφηνε απολύτως ικανοποιημένο ακόμα και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη. Αυτές οι αλλαγές σε συνδυασμό με την εκπαίδευση του προσωπικού και την ενεργή διαχείριση του χώρου μέσω συνεργατών μας για ολόκληρη την καλοκαιρινή σεζόν λειτούργησαν πολύ θετικά και ανέδειξαν τον χαρακτήρα του εστιατορίου. Ολοκληρώσαμε τις παραπάνω διαδικασίες επιλέγοντας τους προμηθευτές των προϊόντων του εστιατορίου-beach bar.
Το κομμάτι του καφέ ανέλαβε η Wisecup Coffee Roasters, η οποία προμήθευσε το Μαρήλιον με single origin καφέδες που έχουν εξαιρετικά γεμάτη γεύση, δυνατό άρωμα και μεγάλη διάρκεια.

Περισσοτερα

ΤΟ WAREHOUSE ΣΤΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ-CAFE-BEACH BAR PETALO ΣΤΗ ΣΥΜΗ

Το all day Seaside Foodbar Petalo στο δυτικότερο σημείο του λιμανιού της Σύμης, στην ακτή Ντανιέλ, λειτούργησε για πρώτη φορά τον Ιούνιο του 2017.

Από το πρώτο καλοκαίρι, όπως και τη σεζόν του 2018, η ομάδα του Warehouse βρέθηκε εκεί για ένα απαιτητικό και ενδιαφέρον project, μια συνεργασία που στόχο είχε την ομαλή και πάνω απ’ όλα πετυχημένη λειτουργία του καταστήματος.
Επιμεληθήκαμε τα menu του καφέ, των χυμών, των ποτών-cocktails και του κρασιού και στη συνέχεια, εκπαιδεύσαμε τα μέλη του προσωπικού του εστιατορίου πάνω στους καταλόγους, ώστε να έχουν τις απαραίτητες γνώσεις για να προσφέρουν το καλύτερο αποτέλεσμα στο service.
Ήμασταν υπεύθυνοι για τη συνταγολόγηση, τιμολόγηση και κοστολόγηση των προϊόντων του καταστήματος, όπως και για την επιλογή προμηθευτών για τα προϊόντα και τον εξοπλισμό του χώρου.
Η εταιρεία Wisecup Coffee Roasters προμήθευσε το Petalo με sinlge origin και speciality καφέδες υψηλής ποιότητας.
Τέλος, είχαμε τη συμβουλευτική επιμέλεια για το στήσιμο του καταστήματος, καθώς και όλων των πόστων, και ασχοληθήκαμε με την επίβλεψη της ομαλής λειτουργίας του εστιατορίου.

Περισσοτερα

WAREHOUSE @ATHENS FOOD MARKET – XMAS EDITION

Η πλατεία Κοτζιά φιλοξένησε το υπαίθριο γαστρονομικό φεστιβάλ των Χριστουγέννων 2017 και το Warehouse ήταν εκεί. 

Στο 3ο Athens Food Market – Xmas edition 21-31/12 η ομάδα του Warehouse συμμετείχε με νέες και παλιές συνταγές από τους σεφ μας, speciality καφέ από τη Wisecup, αγαπημένα κρασιά από το κελάρι μας, ζεστό αρωματικό gluhwein, εορταστικό mood, πολλά χαμόγελα κι ευχές από καρδιάς! Στριφτούδια Κρήτης με πανσέτα, brioche porchetta με coleslaw, νιόκι με κρέμα τυριού και steak picanha sandwich είναι μερικά πιάτα του μενού που φιλοξένησε η καντίνα μας. Το Σάββατο 23/12 στα πλαίσια των σεμιναρίων μαγειρικής του Food Market, ο σεφ μας Βασίλης Γεωγλερής μαζί με τον συνιδιοκτήτη του Warehouse και head sommelier Γιώργο Κανόπουλο,  παρέδωσαν σεμινάριο μαγειρικής και wine pairing με θέμα “Breakfast, lunch, wine, somewhere in between”. Τα πιάτα περιελάμβαναν προτάσεις για όλες τις ώρες της μέρας με τα αντίστοιχα κρασιά για ένα αρμονικό pairing. Η ανταπόκριση ήταν μεγάλη, οι συμμετοχές πολλές, με ένα κοινό που ενδιαφέρθηκε για το Warehouse, τις συνταγές του και τα μυστικά για έξυπνο wine pairing στο σπίτι και μας βομβάρδισε με ερωτήσεις!

Περισσοτερα

ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΑ HUGEL ΜΕ ΤΟΝ ΟΙΝΟΠΟΙΟ

Ο ίδιος ο Marc-Andre Hugel επισκέφθηκε το Warehouse, για να μας μυήσει στα κρασιά του οίκου του Famille Hugel.

Στη γευσιγνωσία στην οποία συμμετείχαν κάποιοι από τους σημαντικότερους επαγγελματίες του χώρου του κρασιού και γευσιγνώστες. Το workshop περιελάμβανε 6 ετικέτες του κτήματος της Αλσατίας και συγκεκριμένα: Riesling Classic 2015, Riesling Estate 2013, Riesling Grossi Laüe 2011, Gewurztraminer Classic 2014, Gewurztraminer Estate 2013, Gewurztraminer Vendange Tardive 2006. Συνδυάσαμε τα κρασιά με πλατώ τυριών και αλλαντικών, ταρτάρ τόνου, μαριναρισμένο σολομό. Η ιστορία της οικογένειας Hugel ξεκίνησε το 1639 και έκτοτε η επιχείρηση παραμένει, για σχεδόν 400 χρόνια, σε οικογενειακά χέρια! Ο οίκος αποτελεί ίσως τον κορυφαίο παραγωγό Αλσατικού κρασιού του οποίου τα κρασιά εξάγονται σήμερα σε περισσότερες από 100 χώρες.

Περισσοτερα

TOMS EVENT ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΔΡΥΤΗ ΤΗΣ BLAKE MYCOSKIE

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Ελλάδα τον Ιούνιο του 2014 ο Blake Mycoskie βρέθηκε στο Warehouse!

Μετά την ομιλία του στο Μουσείο Μπενάκη δόθηκε προς τιμήν του ένα πάρτι από την TOMs Hellas με παρουσία δημοσιογράφων, celebrity και καλών του φίλων. To Warehouse ετοίμασε ένα μενού ειδικά για τη βραδιά, που περιελάμβανε κρύα πιάτα, finger food αλλά και επιλογές από ζεστά. Σουβλάκι γαρίδας…ντακάκια… ήταν κάποιες από τις γεύσεις που επιμελήθηκε ο σεφ του Warehouse για το πάρτι.

Guest bartender για τη βραδιά ο Βασίλης Κυρίτσης ο οποίος και επιμελήθηκε το signature cocktail “TOMs Sour”.

Περισσοτερα

VALRHONA CHOCOLATE GRAND CRUS WORKSHOP ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΑΣ

Σε ένα κλειστό event με επαγγελματίες του χώρου της γεύσης δοκιμάσαμε τα 6 είδη Valrhona Chocolate Grand Crus.

Το 1ο μέρος της παρουσίασης περιελάμβανε συνδυασμούς Valrhona με μπίρα από τον Beer Sommelier Χρήστο Σιώμο του Genius in Gastronomy. Στο 2ο μέρος ο Γιώργος Λούκας, βραβευμένος Έλληνας Sommelier και εκπαιδευτής στο χώρο του κρασιού, ξενάγησε τους καλεσμένους στους συνδυασμούς κάθε είδους σοκολάτας με το ανάλογο κρασί, μεταξύ των οποίων ένα Γεροβασιλείου Syrah 2008 και Torres 5 Brandy Solera Reserva. Στη συνέχεια ο δικός μας Γιώργος Λουκάς ανέλαβε το 3ο μέρος της παρουσίασης με το συνδυασμό Valrhona με διαφορετικούς speciality καφέδες από όλο τον κόσμο.

Περισσοτερα

ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΑ ΜΑΛΑΓΟΥΖΙΑ – 13 ΕΤΙΚΕΤΕΣ

Με μία πρόσκληση σε κάποιους από τους πλέον καταξιωμένους επαγγελματίες στο χώρο του κρασιού αποφασίσαμε να προκαλέσουμε…τη Μαλαγουζιά.

Δοκιμάσαμε 13 ετικέτες από παραγωγούς από όλη την Ελλάδα και συγκεκριμένα: Κτήμα Κίκονες ’13, Αργυρίου ’14, Κτήμα Μάτσα ’14, Αλεξάνδρα Κλαούντια Παπαγιάννη ’14, Τέχνη ’14, Καλογέρι Παπαγιαννάκου ’14, Τετράμυθος ’14, Αντωνόπουλος ’14, Κιντώνης ’14, Μυλωνάς ’14, Πόρτο Καρράς ’14, Οινοποιείο Λύκου ’14, Κτήμα Γεροβασιλείου ’14. Η δοκιμή ήταν τυφλή και μοιραστήκαμε τις εμπειρίες μας, τα σχόλια και τις συγκριτικές μας παρατηρήσεις.
Σκοπός να εκπαιδευτούμε μέσα από μια ομαδική γευσιγνωσία και να απολαύσουμε τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της κάθε ετικέτας.

Περισσοτερα

WAREHOUSE ΠΑΡΤΥ ΕΓΚΑΙΝΙΩΝ

Το Warehouse άνοιξε!

Τα εγκαίνια γιορτάστηκαν με παρέα πολλούς φίλους, νέους και παλιούς.
Ο Γιώργος Αργιτάκης έπαιξε βινύλια 33′ και 45′ στροφών με swing’n’roll, east coast blues και boogie ήχους, το κρασί και τα κοκτέιλ μας ήταν άφθονα και το πάρτι κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Καλωσορίσαμε τους φίλους μας με ένα ποτήρι prosecco και finger food κερασμένο από εμάς: μίνι πατάτες γεμιστές με ξίγαλο και καπνιστή ρέγγα, κριτσίνια τυλιχτά με προσούτο, βελουτέ πατάτας με λάδι τρούφας, μπρουσκέτα με πατέ από συκωτάκια πουλερικών.

Περισσοτερα

Θέλετε να μαθαίνετε τα νέα μας;

Γραφτείτε στο newsletter του Warehouse!